SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Vijf tips voor reizen met handbagage

In een jaar tijd de hele wereld over reizen, een paar maanden backpacken door Vietnam en Laos of een korte reis naar IJsland of Valencia. Iedereen reist op zijn of haar eigen manier en dat maakt reizen zo fantastisch. Korte reizen zijn een van mijn lievelingsreizen, om even te ontspannen en nieuwe ervaringen op te doen. En dan pak ik het liefst mijn handbagage koffer uit de kelder en boek ik dat ticket.

Steeds vaker boeken wij Nederlands een korte vakantie of een stedentrip. Een paar dagen lekker weg van huis, nieuwe plekken ontdekken, weinig vakantiedagen kwijt en natuurlijk om nieuwe ervaringen op te doen met liefdes, vrienden of gewoon alleen. Vaak reizen we op dit soort vakanties met alleen handbagage en daar geven wij je graag vijf handige tips over.

handbagage

#1 Let op onder andere de afmetingen

Voordelen zijn er genoeg om ervoor te kiezen met alleen handbagage te reizen. Je bespaart natuurlijk geld, kan de incheckbalies rustig voorbij lopen én je hoeft niet te wachten op je bagage bij aankomst. Ideaal, toch? Zeker! Maar let goed op, want je kan voor verrassingen komen te staan. Voor handbagage gelden er namelijk per luchtvaartmaatschappij verschillende regels op het gebied van afmetingen, gewicht, en vloeistoffen. Heb je de regels niet goed doorgenomen en blijk je helaas niet aan de regels te voldoen, dan kan het je wat extra gaan kosten omdat je de koffer tóch moet inchecken. Dat is zonde en een minder fijn begin van je reis. Lees je dus goed in, want je vindt deze regels op de website van de luchtvaartmaatschappij. Succes!

#2 Koop een goede handbagage koffer

Dit klinkt natuurlijk hartstikke logisch, maar zonder praktische handbagage koffers wordt het lastig om te reizen zonder ruimbagage. Gelukkig is er veel keuze, maar is het goed om op een paar dingen te letten. Belangrijkste om te weten is dat de meest gangbare maat 55 x 40 x 20 cm is of 50 x 35 x 30 cm, maar check dit dus altijd nog even bij de luchtvaartmaatschappij. Over het algemeen geldt dat de maximale afmeting voor handbagage 115 cm mag zijn, als je lengte, breedte en diepte optelt. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar gewicht, want anders zit je koffer zo vol door het gewicht van de koffer zelf. Wat ik zelf ook nog belangrijk vind, is dat de inhoud van de koffer praktisch is. Zo ben ik fan van de SuitSuit koffer, die onder andere verkrijgbaar is bij Bagageonline.nl. Een goede afmeting, lichtgewicht, fijn van binnen én van buiten.

#3 Pak handig in, part I

Ben jij het type reiziger die een week van tevoren alles al heeft ingepakt, of ben jij een last-minute inpakker? Inpakken blijft hoe dan ook een ding, maar zijn daar natuurlijk altijd tips voor. Zelf heb ik een standaard inpaklijst voor citytrips en lange reizen. Zo bedenk ik bijvoorbeeld van tevoren al een aantal kledingsetjes waardoor ik niet te veel kleding meeneem die ik uiteindelijk niet gebruik. Daarnaast rol ik mijn kleren op. Niet alleen omdat het dan minder kreukt, maar het scheelt ook nog eens veel ruimte.

handbagage

Wat ook ruimte scheelt? Draag je zwaarste/dikste kleding in het vliegtuig en trek je grootste schoenen aan. Of nog beter: neem maar één paar schoenen mee, waarmee je en uitgebreid kunt slenteren tijdens je citytrip en waarmee je gezien kunt worden. Zwartjes van 1883 introduceert in Nederland het populaire Amerikaanse schoenenmerk Samuel Hubbard. De Tipping Point schoenen van Samuel Hubbard zijn sneakers en nette schoenen in één. Het loopvermogen en comfort van sneakers met het fraai design van luxe schoenen. Laat je ook verbazen door deze revolutionaire schoenen en check hier onze uitgebreide review van de Tipping Point van Samuel Hubbard.

handbagage schoenen

#4 Pak handig in, part II

Je hebt altijd van die spullen die veel ruimte innemen, zoals (bad)handdoeken en shampoo. Check daarom altijd eerst of je hotel/appartement handdoeken heeft. Niet? Dan zijn de hammamdoeken de perfecte uitvinding. Ze zijn verkrijgbaar in de meest leuke designs, flexibel en hartstikke licht. Laat die handdoeken en grote badhanddoeken dus maar thuis. Datzelfde geldt voor shampoo, je mag daar maar 100ml van mee in je handbagage. Vaak liggen gelukkig de meest lekkere producten te wachten in je hotel, maar wil je toch je eigen producten mee, dan zijn de kleine hervulbare flesjes ideaal voor op reis. Laatste tip: installeer de beste reisapps op je telefoon om je reis zo veel mogelijk te verlichten.

#5 Handbagage als redder in nood

En dan nog een tip voor als je ook met ruimbagage reist. Ook dan is het heel belangrijk dat je je handbagage goed inpakt. Ruimbagage kan nog wel eens vertraagd op je bestemming aankomen, of erger nog, kwijtraken. Zorg er dus voor dat je altijd een setje kleren in je handbagage hebt, je lenzen en andere essentiële benodigdheden. Daarnaast is het belangrijk om nooit waardevolle spullen in je ruimbagage te stoppen, zoals geld, je camera, dure tassen/schoenen, je ipad etc. Klinkt logisch, maar toch komt het te vaak voor dat waardevolle spullen beschadigd raken, kwijt raken of zelfs gestolen worden. Natuurlijk gaan we hier niet van uit, dus koop een geschikte koffer én dat ticket. Vamos!

Top 5 Zonvakanties

1

9.7

Score

2

9.5

Score

3

9.5

Score

4

9.4

Score

5

9.4

Score