10 trips dichtbij die voelen als een verre reis

Wil je op vakantie het gevoel van een verre reis, maar heb je geen tijd of zin om tien uur in een vliegtuig te zitten? Bekijk dan Skyscanner´s lijst van magische bestemmingen dichtbij. Prachtige natuurgebieden, betoverende steden en bijzondere stranden zijn dichterbij dan je denkt.

1. Sprookjesachtig en mythisch – IJsland

Actieve vulkanen, geisers, heuvels, snel stromende rivieren en bergen. IJsland biedt een uniek landschap wat niet voor niks wereldwijde bekendheid geniet. De mythische uitzichten op dit bijzondere eiland trekt talloze rezigers die van het natuurschoon willen genieten. Omdat het eiland zo afgezonderd ligt heeft het een kenmerkende eigen cultuur ontwikkelt. De invloed van de Noorse roots van de IJslanders is voornamelijk in de mythologie terug te zien, de vele mythen en volksverhalen spelen een belangrijke rol in de cultuur van dit bijzondere eiland.

Iceland

2. De Gouden Hoorn – Zlatni Rat, Kroatië

Een van de mooiste stranden ter wereld ligt in Europa, in Kroatië om precies te zijn. De Gouden Hoorn, of Zlatni Rat, is een prachtig wit kiezelstrand in Bol op het eiland Brač. Onder de invloed van stroming, wind en golven verandert de vorm van het strand regelmatig. Het lange, smalle strand is een geliefde plek omdat een kant van het strand altijd uit de wind ligt. Ondanks dat het een zeer populaire plek is om van de zon en zee te genieten, is er altijd wel een comfortabel plekje te vinden om te genieten van het prachtige Dalmatië.

3. Droomstranden– Algarve, Portugal

Sinds de jaren 1960 is de Algarve met stip het meest populaire gebied voor toeristen die naar Portugal trekken. Met de prachtige klippen, het adembenemende uitzicht op de zee en de mooiste droomstranden is het niet moeilijk voor te stellen waarom dit gebied zo populair is. Niet alleen de prachtige omgeving trekt drommen met toeristen, surfers hebben de Algarve hoog op de lijst staan vanwege de prachtige golven om te berijden. Ben je meer een onderwatersporter? Dan zit je hier helemaal goed. Het gevarieerde en indrukwekkende onderwaterleven biedt bij uitstek gelegenheid om te snorkelen en duiken.

Algarve

4. Romantische burchten – Schotland

Schotland heeft met zijn rijke geschiedenis en vele volksverhalen een mythische aantrekkingskracht op toeristen. De burchten en slotten die het land rijk is geven een uniek kijkje in vervlogen tijden van ridders en prinsessen. De prachtige hooglanden, talloze eilanden, prachtige ruines en uitgestrekte uitzichten bieden de vakantieganger talloze opties voor een bijondere vakantie. De Schotse cultuur kenmerkt zich onder andere door de muziek, volksspelen, typische Schotse gerechten en natuurlijk de Schotse kilt. Is het al tijd om een pint te pakken in de lokale pub?

Scotland

5. Vulkanisch landschap – Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden is een Spaanse eilandengroep waar onder andere Lanzarote, Tenerife, Fuerteventure en Gran Canaria onder vallen. De fascinerende kustlijn van deze vulkanische eilandengroep geeft een ontzettend gevarieerd en mooi uitzicht. De cultuur van deze eilanden kenmerkt zich door ambachten, een verzameling van invloeden uit verschillende gebieden en folklore. Carnaval is een belangrijk onderdeel van de cultuur, de carnavalsfeesten op Fuertaventura worden vergeleken met de spektakels in Rio de Janeiro.

6. Ongekend natuurschoon – Noorse fjorden

Een van de meest indrukwekkende natuurfenomenen in Europa zijn de fjorden in Noorwegen. Het helderblauwe water, de groene bergen en de grootsheid van dit natuurschoon zijn bijzonder indrukwekkend. Door de vruchtbare grond en goede omstandigheden zijn de fjorden erg groen en leven er talloze zoogdieren en vissen. Een wandeling over een van de bijzondere Noorse fjorden is een uitdagende en onvergetelijke ervaring.

Norway

7. Vervlogen tijden – Griekenland

De rijke en lange geschiedenis van Griekenland is op vele plekken in dit prachtige land terug te zien. De kunst, architectuur, wetenschap, beschaving en politiek van de oude Grieken hebben een prominente plek in de huidige Griekse cultuur. Zowel in de kleinere steden en dorpen, op de toeristische eilanden als in de grote steden is de invloed van 6000 jaar beschaving, wetenschap en politiek te zien. Zeker de prachtige antieke gebouwen in Athene, zoals de Akropolis en het Dionysostheater, nemen je mee naar het begin van de democratie.

Athens

8. Het hele jaar zomer – Cinque Terre, Italië

De vijf pittoreske dorpjes die de Italiaanse Cinque Terre vormen staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Dat de dorpjes heel terecht op deze lijst staan weten de toeristen die dit pareltje al hebben ontdekt als geen ander. De dorpen aan de kust in Ligurië zijn met de auto slecht bereikbaar via de steile weg langs de kust. De authentieke sfeer van de dorpen, het adembenemende uitzicht over zee en het heerlijke klimaat maakt Cinque Terre een erg geliefde Noord-Italiaanse bestemming met een wereldse uitstraling.

Cinque Terre

9. De poort naar het Midden-Oosten – Marokko

Het Koninkrijk Marokko kent een lange en bewogen geschiedenis. De rijke historie en cultuur zijn op vele plekken te zien. Daarnaast kent het land een prachtig en gevarieerd landschap. Bergen, woestijn, valleien en natuurlijk de eindeloos lange kustlijn bieden een schat aan uitzichten en activiteiten in de natuur. Het land is rijk aan cultuur- en natuurschoon, een prachtige bestemming in Orientaalse sfeer.

Morocco

10. Paradijselijke stranden – Ölüdeniz Lagune, Turkije

Een vakantie naar Turkije staat de laatste jaren hoog op de wish list van veel Nederlandse toeristen. De goed verzorgde resorts en het aangename klimaat trekken drommen met vakantiegangers. Maar kijk ook eens naar de prachtige lagune, de groene bergen en de heerlijke stranden van Ölüdeniz. Dit tropisch uitziende gebied is een van de meest gefotografeerde stranden in het Mediteraanse gebied. De helblauwe zee en witte stranden doen denken aan een tropisch eiland.

 

Top 5 Zonvakanties

1

9.7

Score

2

9.5

Score

3

9.5

Score

4

9.4

Score

5

9.4

Score